Contact
——–
Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi.
O să te ajut cu mare plăcere.
- Telefon: 0749 883 350
- Orar: 09:00 - 17:00
- hello@lucianbutnaru.ro
Într-o zi am mers la magazinul de lângă căminul în care am stat în facultate, iar când am ajuns în cameră, mă simțeam de parcă nu știam prin ce am trecut.
Aveam în sacoșă 1 pungă cu mini-croissante cu ciocolată, 1 croissant mare cu ciocolată, 1 ciocolată cu alune de pădure întregi și o doză de suc.
Am mâncat mini-croissantele, am băut sucul și am fumat o tigară.
Și pentru că eram în sesiune și învățam pentru examen, am băgat în mine și ciocolată. După alte câteva ore am terminat și cu croissantul mare cu ciocolată.
Am studiat asistență socială, iar la facultate am avut un curs despre dependențe. Acolo mi-am dat seama că am o problemă cu mâncatul de dulce.
Dependențele sunt porniri pe care nu le putem controla. Suntem sclavii propriilor noastre porniri și – oho! – ce mult efort depunem ca să scăpăm de sub sclavia dependențelor noastre.
Trebuie să ai curajul să te întrebi: dacă nu sufăr de o dependență, care este motivul pentru care nu mă pot controla?
Practic, dependența este calea prin care cauți fericirea în exterior. Într-o substanță sau într-un comportament.
Până când ți se face scârbă de ceea ce faci și ajungi să nu te mai suporți.
Scade încrederea în tine și simți că ești un om incapabil să renunțe.
Cercul ăsta vicios nu se închide niciodată, iar tu vrei să scapi și nu poți.
Cu cât repeți comportamentul mai mult, cu atât devine mai greu de îndepărtat. E ca atunci când bătătorești o cărare și pe urmă ai vrea să nu mai știi acel drum.
E ca drumul către frigider noaptea. Chiar dacă e întuneric, te descurci să ajungi la el și fără lumină.
E ca și cum ai vrea să scoți din casa ta pe cineva cu care ai petrecut ani de zile. Nu poți să-i zici așa, hodoronc-tronc: pleacă. Nu poți face asta. Are lăsate lucruri, obiceiuri, sentimente. V-ați împrietenit și e ajutorul tău la greu.
Da da! Dulcele ăla pe care nu-l suporți, dar împarți același loc la masa ta din casă.
Am avut multe zile în care m-am simțit inconfortabil, deprimat și gras.
Aveam un dulap cu dulciuri. Așa cum avem dulapul cu alte lucruri. Era un fel de loc cu lucrurile de rezervă în caz că am nevoie. Dimineața începeam ziua cu o cafea în care adăugam 3 lingurițe de zahăr. Pe lângă asta, mai fumam și 2 sau 3 țigări. Când ieșeam în oraș fumam și mai multe țigări.
Eram locul de întâlnire a viciilor populare: ceva dulce, țigară și cafea.
Eram pe pilot automat.
Încrederea mea în mine era pe butuci. Era la reanimare.
Mi-era foarte greu să recunosc că am o problemă și mi-a luat mult timp până să am curajul să fac acest lucru.
În 2020, echipa emisiunii „România, te iubesc!” spunea că, în medie, un om, un român, consumă 30 de kg de zahăr pe an. Până să ajung să ascult astfel de documentare eram înconjurat de un scut al nepăsării.
Te înțeleg că ți-i greu să recunoști că treci printr-o problemă. Nu e ușor să accepți că ai o problemă cu dulciurile sau cu fumatul. Și da! Oricând te poți lăsa, dar totuși n-o poți face. Nu încă. Sau o faci, dar te reapuci. Poate altădată…
E greu să fii vulnerabil și să spui că ai o problemă. Acum când scriu asta îmi dau seama că acest curaj – de a recunoaște problema – m-a adus azi aici. Un om mai bun, mai puternic.
Obiectivul meu este să te ajut să experimentezi gustul într-un mod conștient și să poți să renunți la a mai consuma 3 kg de zahăr în următorul an.
Acest program are 8 întâlniri online prin care vom experimenta gustul într-un mod foarte autentic. Modul în care vei experimenta gustul te va face să simți plăcerea pe care o ai când mănânci ceva dulce, dar FĂRĂ SĂ MĂNÂNCI CEVA DULCE.
Într-un documentar am aflat că atunci când experimentăm un nou fel de mâncare e ca și cum ai mânca ceva dulce. Iar eu, prin faptul că am dizabilități de vedere și gustul mult mai bine antrenat, te voi ghida în acest proces.
Vom face cafea live – cu sau fără cremă de lapte – și te voi ajuta să înțelegi secretele de bază pe care le poți folosi astfel încât să nu mai ai nevoie de lingurița aia de zahăr în cafea.
Acest program este gândit în așa fel încât nimeni să nu rămână în urmă. Astfel, toți să aibă șansa ca la final să deprindă toate abilitățile necesare prin care să poată face și să bea o cafea fără zahăr.
Vom avea 3 provocări foarte tari ca să putem face acest proces distractiv și ușor.
Vor fi 2 invitați surpriză (ingineri în industria alimentară) care te vor ajuta să faci primul tău desert sănătos și să înțelegi cum poți alege vinul potrivit în funcție de context.
CURSUL ÎNCEPE PE 2 IUNIE 2021
În 2017, în primul an de master, m-am întrebat: eu ce fac pe termen lung?
Urmăream un podcast în care Micutzu Cosmin Nedelcu povestea despre cum a fost pentru el perioada de după facultate.
Sunt foarte de acord cu el că în facultate lucrurile par foarte cozy. Omul acesta mi-a ridicat o întrebare cu 2 ani înainte să termin masterul de economie socială. Săru` mâna!
Îmi doresc ca oamenii cu dizabilități să fie tratați egal pentru orice loc de muncă. Să primească șansa să-și exploreze pasiunea. Să poată avea acces la un loc de muncă dorit, nu oferit!
Să fie tratați cu demnitate.
Asta m-a motivat și m-a ajutat să scriu primul meu plan de afaceri pe care l-am și castigat pe locul 3. Asta fără consultanță. Doar cu ajutorul prietenilor.
Eu vreau să fac diferența și să te ajut să înțelegi cum poți face o cafea cu bun gust, dar și cum poți să iți construiești propriile tale experiențe senzoriale fără bătăi de cap.
În 2017 am descoperit a 2-a cea mai importantă zi din viața unui om: aceea în care afli de ce te-ai născut.
Tot timpul am fost un căutător și mi-a plăcut la nebunie să explorez. Mă fascinează gustul, iar pentru mine, așa cum spunea cineva, momentele de fericire se măsoară în clipe în care mi se face pielea de găină.
Sunt rezultate concrete pe care poți să le atingi cu ajutorul programului
– moka pot;
– french press;
– moka pot + french press – ca să faci primul tău cappuccino cremos.
IMPORTANT: folosim cafea, nu prafuri de calitate îndoielnică.
PROVOCAREA 2
Deci grupul de facebook este comunitatea și cercul încrederii. Acolo vor fi discuții despre progres, materiale bonus și sprijin de la ceilalți.
Primul mare obstacol în calea suferințelor noastre este faptul că, într-o societate ca a noastră, oamenii nu se mai simt înțeleși. Nu se mai pot vulnerabiliza, nu mai pot să vorbească despre problemele lor, pentru că vor fi aspru judecați și învinovățiți.
Un om cu o traumă sau o dependență are nevoie de cel puțin un om în această lume în fața căruia să își poată deschide sufletul.
O altă ființă umană căreia să îi poată spune: sunt înfrânt, sunt dependent, nu mă pot controla, mă simt vulnerabil, îmi este rușine, acasă nu mă acceptă nimeni, am nevoie de iubire, mi-e greu.
Ești parte dintr-o comunitate de oameni pe aceeași direcție cu tine, cu valori și misiuni asemănătoare.
Ai parte de un cerc al încrederii în care se pot împărtăși obstacole, suferințele și victoriile fără teama de a fi judecat.
Primești toate noutățile legate de curs în timp real.
Împreună cu un patiser cu experiență dintr-un laborator de renume din Cluj, facem live primul tău desert;
Faci primul tău desert care se poate asocia cu o cafea;
Ai parte de ghidare din partea unui profesionist care înțelege gustul și prin prisma formării sale, respectiv inginer în industria alimentară;
Vei afla de ce anumite deserturi/gustări se pot asocia cu cafeaua și altele nu;
Vei afla ce gustări poți asocia cu băutura pe care o servești (espresso, cappucino, latte).
Vei învăța de la un cunoscător al vinului care lucrează într-una dintre cele mai longevive vinoteci din centrul istoric al Clujului;
Vei ști ce poți găti în funcție de vinul care îți place;
Vei cunoaște 3 secrete prin care poți degusta vinul la fel ca un somelier;
Vei ști ce fel de vin să alegi în funcție de 3 ocazii:
- cadou;
- zi de naștere;
- cină în familie;
Vei avea ocazia să primești răspunsuri personalizate de la invitatul special pe care îl vom avea.
La cerere, fiecare dintre participanți poate primi o sesiune unu la unu de consiliere prin care să poată renunța la zahărul din cafea. Fiecare participant poate avea nevoi extrem de specifice așa că m-am gândit să vin în ajutorul fiecăruia cu această sesiune bonus.
Înscriere integrală – 697 RON doar 197 RON
Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs. Ulterior prețul acestuia va crește.
Ce înseamnă asta?
Dacă tu după participarea la acest program nu ai reușit să renunți la zahărul din cafea, primești banii înapoi. Deci primești banii și rămâi și cu ce ai învățat în acest curs.
Atenție: garanția nu este pentru oamenii leneși care se înscriu în program și renunță la mijlocul drumului, ci pentru oamenii care urmează procesul 100%.
Înscriere integrală – 697 RON doar 197 RON
Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs. Ulterior prețul acestuia va crește.
CURSUL ÎNCEPE PE 2 IUNIE 2021
——–
Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi.
O să te ajut cu mare plăcere.